در میزگرد ایسنا مطرح شد؛ افزایش آمار طلاق در ایلام نگرا‌ن‌کننده است

 

‌دلایل طلاق در استان ایلام طی میزگردی در خبر‌گزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، بررسی شد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، طلاق بعنوان یکی از ناخوشایندترین وقایع حیاتی در جامعه‌ی سنتی ایلام روبه افزایش است و به گفته معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، در طول سه سال گذشته نسبت طلاق به ازدواج 20 درصد رشد داشته است. هم‌چنین آمار طلاق در شهر تهران و در استان البرز 33 تا 35 درصد رشد داشته و مشهد نیز از دیگر شهرهای با آمار بالای طلاق است.

 

در همین راستا دو برابر شدن آمار طلاق در استان ایلام نیز به سال‌های گذشته دلیلی بر این مدعاست.

با توجه به اهمیت این رییس دادگاه خانواده استان، معاون ورزش و جوانان استان، مددکار اجتماعی نیروی انتظامی، مسئول اورژانس اجتماعی بهزیستی ایلام، وکیل پایه یک دادگستری و یک کارشناس ارشد حقوق در میزگردی این مساله را مورد بررسی قرار دادند.

 

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

 

دلیل طلاق تنها مشکلات اقتصادی نیست

 

«عبدالوهاب بخشنده»، رئیس دادگاه خانواده ایلام در این میزگرد اظهار کرد: ایلام یک جامعه سنتی در حال حرکت به سمت صنعتی شدن است که هجوم فرهنگ غرب و کم کاری دستگاه‌های فرهنگی موجب به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی و بخصوص طلاق در آن شده است.

وی هجوم ماهواره‌ها، گسترش مواد مخدر، فیس بوک و سایت‌های همسریابی در استان ایلام را موجب شکل‌گیری پدیده طلاق عنوان کرد و افزود: هنوز تاثیر منفی برخی برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای بخوبی برای جامعه تبیین نشده است.

بخشنده ادامه داد: متاسفانه دوست دختر و پسر در بین جوانان عرف شده و اغلب آنها عشق‌های صوری بوده که مبنا و اصول خاصی ندارند و این مهم موجب شکل‌گیری ازدواج‌هایی بر پایه دروغ می‌‎شود که طلاق نتیجه طبیعی آن است.

رئیس دادگاه خانواده استان با اشاره به اینکه در استان می‌توان کمتر از 20 دقیقه مواد مخدر تهیه کرد، خاطرنشان کرد: اعتیاد دلیل بخش عظیمی از طلاق‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه استان ایلام نیازمند کار فرهنگی منسجم، مستمر و آگاه‌سازی جوانان در حوزه آسیب‌های اجتماعی است، تصریح کرد: در بعضی مواقع خانم‌ها به دلیل فرار از طلاق ثبتی به دلایل مختلف، شوهر خود را تحمل می‌کنند، اما در اصل طلاق عاطفی گرفته‌اند.

بخشنده با بیان اینکه برخی دلیل کاهش ازدواج در استان را صرفا مسائل مادی مشکلات اقتصادی می‌دانند، گفت: دلیل این کاهش صرفا مادیات نیست، چون آمارها نشان می‌دهد برخی از کسانی که اقدام به ازدواج نکرده‌اند، جزء کارکنان دولت بوده و از وضع معیشتی خوبی برخوردار هستند.

رئیس دادگاه خانواده ایلام با بیان اینکه بسیاری از جوانان به دلیل فقر و بیکاری به سوی مواد مخدر سوق پیدا می‌کنند، گفت: با شرایط موجود جوانان ما می‌توانند به راحتی دنبال اعتیاد بروند.

وی عدم تناسب فرهنگی خانواده‌ها و نوع نشست و برخاست‌ها در شکل‌گیری طلاق ‌در استان را بسیار تاثیرگذار دانست.

بخشنده اولین اقدام در طلاق را به اجرا گذاشتن مهریه عنوان و تصریح کرد: بسیاری از مهریه‌ها نامتعارف و بی‌اصول بوده و خانواده‌ها فکر می‌کنند که با مهریه سنگین می‌توانند خوشبختی را برای فرزند خود به ارمغان بیاورند که این فکر اشتباه و غلط است و مصداق آن مهریه 1300 شاخه گل بوده که زن بعد از طلاق در خیابان راه افتاده و به خاطر خوشحالی از طلاق به هرکس که می‌رسیده یک شاخه گل می‌داده است.

وی ادامه داد: دادن شاخه گل‌های مهریه به مردم جهت خوشحالی از جدایی، بدبینی نسبت به فریضه مقدس و مهم ازدواج به وجود می‌آورد.

رئیس دادگاه خانواده ادامه داد: زوجین با در نظر گرفتن مهریه‌های غیرمتعارف، زندگی را به بازی می‌گیرند، متاسفانه در جامعه ما به دلیل عدم آگاهی، زوجین فکر می‌کنند وقتی طلاق می‌گیرند، باید از مهریه استفاده کنند با وجود اینکه مهریه از لحظه جاری شدن صیغه‌عقد لازم‌الاجراست و بعضی از مردان حتی نمی‌دانند پول مهریه که قبول کرده‌اند، چقدر است و تنها در لحظه عقد سند ازدواج را امضاء می‌کنند.

وی با بیان اینکه جوانان با این عنوان که مهریه را چه کسی داد و چه کسی گرفته است، فریب مهریه‌های سنگین را نخورند، افزود: دوست داشتن‌های واهی و پوچ قبل از ازدواج جوانان امروز برای از هم پاشیدگی بنیان خانواده و با توجه به اصول دینی حاکم بر جامعه ما بسیار خطرناک است.

بخشنده عدم تناسب سن زوجین و مسائل جنسی و زنا‌شویی را از دیگر عومل طلاق بیان کرد و گفت: متاسفانه در بحث مسائل جنسی هیچ‌ توجهی جهت آگاه‌بخشی به زوجین نمی‌شود و این مساله مسکوت مانده که در حال حاضر دلیل تعدادی بسیار زیادی از طلاق‌ها را نیز به خود اختصاص داده و باعث معضلات زیادتری شده است.

وی با بیان اینکه در دادگاه خانواده مورد بوده که به دلیل اختلافاتی که بین زوجین پیش آمده مرد بیش از 18 سال با زن خود رابطه جنسی نداشته است، خاطرنشان کرد: نتیجه این موضوع چه چیزی جز فساد و طلاق می‌تواند باشد؟

رئیس دادگاه خانواده با تاکید بر اینکه دستگاه‌های مربوطه در زمینه آموزش مهارت زندگی قبل از ازدواج به وظیفه خود عمل نمی‌کنند و فقط این مسایل را در آمار و ارقام ارائه می‌دهند، افزود: آموزش‌هایی که در بعضی دستگاه‌ها صورت می‌گیرد، ناقص و بی‌نتیجه است.

وی با بیان اینکه امروزه فقر نقش بسیار تاثیرگذاری در امر طلاق ایفا می‌کند، بیان کرد: بعضی از زوجین، طلاق صوری می‌گیرند تا تحت پوشش و حمایت دستگاه‌های مانند بهزیستی و کمیته امداد درآیند و پرونده‌های بسیار زیادی داشته‌ایم که قبل از رسیدگی کامل به پرونده مراجعه کنندگان برگه مورد حمایت قرار گرفتن آنها توسط دستگاه‌های حمایتی را ارایه داده‌اند که بعد از آن دیگر به سوی طلاق نیامده‌اند و پرونده بدون جدایی زوج مختومه شده است.

بخشنده ادامه داد: در ادارات ما نظم و انضباط کاری و مدیریت کافی بر انجام کار صورت نمی‌گیرد و همین امر موجب عدم تاثیر مناسب فعالیت برای حل مشکلات می‌شود.

رئیس دادگاه خانواده در ادامه با تاکید بر اینکه تعریف اشتغال در جامعه امروزی ما عوض شده است، گفت: در بحث اشتغال به جایی رسیده‌ایم که فرد دارای مدرک لیسانس حاضر است به عنوان آبدارچی‌ یا نظافتچی برای فرار از فقر و بیکاری استخدام شود که این رفتار عمق نیاز شدید به اشتغال را در جوانان ما نشان می‌دهد.

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

 

طلاق در ایلام در حال عادی شدن است

 

 

«سیدمالک صادقیان»، معاون ورزش و جوانان استان نیز در این میزگرد اظهار کرد: نگاه به بحث طلاق در معاونت جوانان استان امروز رصد و شناسایی عوامل آسیب‌ها بوده و یکی از مضوعات مهمی که به صورت جدی پیگیر هستیم، بحث کاهش 4.2 درصدی ازدواج و افزایش 4.6 درصدی طلاق در استان است.

وی ادامه داد: ایلام به نسبت نرخ جمعیت با رشد چشمگیر طلاق روبه رو بوده و این خطری بزرگ و تهدید کننده برای بنیان خانواده است، بخصوص مسئله جدی و خطرناک طلاق عاطفی امروز برای خیلی‌ها دغدغه است و گاهی اوقات از این مهم به عنوان زلزله در بنیان خانواده یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه با وقوع طلاق عاطفی زمینه برای بروز دیگر آسیب‌ها ایجاد می‌کند و قطع ارتباط واقعی زنا‌شویی بین زوجین اتفاق می‌افتد که بسیار خطرناک است، افزود: متاسفانه این پدیده شوم در بین خانواده‌ها رو به افزایش است.

صادقیان با تاکید بر اینکه با طلاق، امور اجتماعی جامعه دستخوش تغییر بسیار بدی می‌شود و مسائل حاد روانی را در جامعه گسترش می‌دهد، خاطرنشان کرد: ‌وقتی یک زوج از هم جدا می‌شوند، موجب از هم پاشیدگی خانواده‌های آنان هم می‌شود.

معاون امور جوانان استان ادامه داد: درست است که طلاق منفورترین حلال خدا نام گرفته، اما نباید حرمت زندگی مشترک شکسته شود، چون عواقب بسیار بدی برای جامعه به دنبال دارد.

وی با ابراز نگرانی از عادی شدن بحث طلاق در جامعه تصریح کرد: ترس از طلاق در جامعه شکسته شده و زوجین با کوچک‌ترین مشکل به راحتی تن به طلاق می‌دهند‌.

صادقیان با بیان اینکه خانواده باید جایگاه زاییدگی و رویش باشد، گفت: متاسفانه امروزه خانواده‌ها ‌به محیط چشم و هم‌چشمی و رقابت مالی بی‌اصول و غیرمنطق تبدیل شده است که نتیجه‌ای جز اختلاف در خانواده را به دنبال ندارد و نتیجه بسیاری از این اختلافات طلاق است.

معاون امور جوانان استان با ابراز این عقیده که ورود مستقیم دولت به نظام خانواده و افزایش فرزند اصلا کار درستی نیست، بلکه دولت باید شرایط را برای بالندگی افراد در خانواده و جامعه ایجاد کند، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه امروزی رشد زیاد جمعیت خطرناک بوده، چرا که این جمعیت در آینده نیاز به اشتغال دارند.

وی با بیان اینکه بیش از 65 درصد طلا‌ق‌ها علت جنسی دارند، خاطرنشان کرد: اغلب متقاضیان این نوع طلاق خانم‌ها هستند و بیشتر آنها در چهار سال اول زندگی به وقع می‌پیوندد.

صادقیان ادامه داد: 85 درصد طلاق‌ها در زوجین کمتر از 30 سال سن به صورت می‌گیرد و این مهم زنگ خطری برای نظام خانواده است و این نشان دهنده عدم آموزش کافی مهارت‌های زندگی را به ما گوش زد می‌کند، در حالی که آموزش‌ها باید در دوران کودکی و مدارس صورت گیرد تا به خوبی در وجود شخص نهادینه شود.

معاون امور جوانان استان با اشاره به اینکه اعتیاد، خشونت و خودکشی بیشترین آسبب‌های اجتماعی استان هستند، تصریح کرد: گفتمان بین خانواده بسیار کم بوده، به طوری که در هر 24 ساعت خانواده‌های ما فقط 15 دقیقه با هم صحبت می‌کنند.

وی ناتوانی تجهیزات پزشکی در کشف فرد معتاد و دیگر امراض را از دیگر عوامل طلاق بیان کرد و گفت: فیلترشدن سایت‌ها برای مبارزه با هجوم فرهنگی غرب جوابگو نیست، باید فضای مجازی را بپذیریم و بعد راهکار درست، جهت مقابله با آن را رائه دهیم.

صادقیان با اشاره به اینکه بوی تعفن جوی‌های داخل خیابان ما را آزرده می‌کند، اما بوی تفن برخی مسایل در استان کسی را اذیت نمی‌کند و نمی‌دانم، چرا؟ گفت: افزایش کشفیات مواد مخدر و دیگر جرائم نشان از دلایل افزایش جرم در جامعه است و نباید در راستای کشفیات به خود به ببالیم، بلکه باید به دنبال تقویت پیشگیری باشیم.

معاون امور جوانان استان ادامه داد: محرمانه بودن آمارها در دستگاه‌ها و نگفتن آمار دقیق از آسیب‌های اجتماعی موجب عدم ارائه راهکار‌های مناسب برای مقابله با آن می‌شود که متاسفانه در استان شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه خانواده نقش تاثیرگذاری در عدم ازدواج یا شکل‌گیری درست و اصولی ازدواج دارد، بیان کرد: افزایش سطح توقعات و بیکاری از دیگر عوامل عدم شکل گیری ازدواج در جامعه امروزی است.

صادقیان با تاکید بر اینکه باید بزرگان و ریش‌سفیدان برای ترویج آداب و رسوم ازدواج درست و منطقی پای کار بیایند، افزود: ازدواج‌های امروزی تشریفاتی شده و به دلیل هزینه زیاد بعد از مدتی بار سنگین مالی آن را احساس می‌کنند که خانواده به عنوان اولین نهاد در این راستا تاثیرگذار است.

معاون امور جوانان استان با اشاره به اینکه مکافات جرم در عرف ما بیشتر از مجازات قانون است، خاطرنشان کرد: اگر رسم سنتی ازدواج در استان دوباره احیاء شود، بسیاری از بدهکاری‌های اول زندگی زوجین کاهش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: متاسفانه در راستای آموزش مهارت‌های زندگی، قدرت نه گفتن و احترام به عرف اجتماعی حاکم بر جامعه بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم که نتیجه آن به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق بوده است.

صادقیان دلیل بعضی از طلاق‌ها را فاصله سنی بیش از 6 سال زوجین عنوان و تصریح کرد: عادی شدن فاصله سنی بین زوجین که جدیدا شکل گرفته، یک مسئله خطرناک است.

معاون امور جوانان ایلام با بیان اینکه بیش از 557 کارمند مجرد در سطح ادارات استان وجود دارد و از لحاظ اشتغال مشکلی ندارند، افزود: این قشر به دلیل بدبینی به ازدواج از این امر مهم خودداری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال 90 نسبت به 89 حدود 20 درصد طلاق در استان افزایش داشته است، تصریح کرد: فقدان سیستم حمایتی از ازدواج جوانان، فقدان سیستم مشاوره درست قبل از ازدواج و مشکلات روانی از دیگر عوامل طلاق است.

صادقیان خواستار تعدیل در بعضی از قوانین در راستای فراهم سازی زمینه آسان ازدواج شد و گفت: سن ازدواج برای مردان 29 سال و برای زنان 25 سال بوده که بسیار بالاست.

معاون امور جوانان استان بر آموزش جدی و کارآمد حل مسائل با گفت‌وگو به زوجین قبل از ازدواج تاکید کرد.

وی اضافه کرد: روند توسعه یافتگی یک جامعه در امر طلاق تاثیرگذار بوده و طبیعی است.

 

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

 

کسی از زن طلاق‌گرفته، حمایت نمی‎‌کند

 

 

 

«مهدی مهری» وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده ایلام نیز در این میزگرد اظهار کرد: اخلاق حاکم بر جامعه نقش مهمی در کاهش یا افزیش آسیب‌های اجتماعی یا شکل‌گیری فرهنگ‌ها دارد.

وی با بیان اینکه اگر ضمانت اجرایی اخلاقی در جامعه وجود داشته باشد، قطعا بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله طلاق کاهش پیدا می‌کند، افزود: باید در جامعه قدرت ننگ بودن طلاق در زوجین بالا باشد تا افراد به راحتی تن به این اقدام ندهند و از طرف دیگر تقویت و نهادینه کردن فرهنگ درست ازدواج در بین افراد در سنین پایین در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی تاثیر بسیار زیادی دارد.

مهری ادامه داد: با توجه به دینی بودن جامعه ما اگر فضای پولی و مالی بر حاکم باشد، آسیب‌ها از جمله طلاق افزایش پیدا می‌کند، لذا باید از طلاق یک تحلیل استراتژیک صورت بگیرد و بعد راهکار مناسب و کارآمد برای مقابله با آن انجام داد.

این وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده ایلام، جلوگیری از بروز طلاق در نقطه عطف‌ را مهم دانست و تصریح کرد: به مسئله پیشگیری باید در زمینه طلاق توجه عملی شود نه فقط شعار داده شود.

وی با اشاره به اینکه باید یک فهم درست تشکیل زندگی در فرزندان نهادینه شود که آیا اهداف از تشکل زندگی چیست؟ یا آیا می‌توانند زندگی مشترک را اداره کنید‌؟ گفت: اگر فرد با این دیدگاه ازدواج کند، قطعا بسیاری از مشکلات خانوادگی حل خواهد شد، چرا که بعضی از جوانان هدف خاصی را از تشکیل زندگی مشترک دنبال نمی‌کنند.

مهری با بیان اینکه دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی باید در زمینه ازدواج درست ومنطقی به صورت جدی وارد عمل شوند، تصریح کرد: خانواده بهترین جایگاه در راستای پیشگیری اولیه از طلاق و آسیب‌های اجتماعی بوده که باید به آنها آگاهی‌بخشی لازم صورت گیرد.

این وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده ایلام بیان کرد: نهادینه کردن بیان گفت‌وگو در بین زوجین برای حل مسائل زندگی ضروری بوده، چرا که در برخی طلاق‌ها زوجین حتی 5 دقیقه باهم برای حل مشکل خود حرف نمی‌زنند و فقط به دنبال پلیس و دادگاه برای جدایی می‌روند.

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات بین زوجین با مراجعه به مشاوره و گفت‌وگو حل خواهد شد، افزود: در هر جامعه‌ای یک نرم اختلاف وجود دارد و اگر از نرم مشخص بیشتر یا کمتر شود، باید فهمید که یک جای کار خوب و یا بد انجام شده است.

مهری با اشاره به اینکه دلیل بسیاری از طلاق‌ها اعتیاد است، خاطرنشان کرد: باید راهکارهای جرائم و طلاق شناسایی و پیگیری جدی شود، چون پدیده‌ای مثل طلاق موجب کاهش سلامت روانی و عاطفی در جامعه می‌شود که این مهم امنیت اجتماعی را تهدید می‌کند.

این وکیل پایه یک دادگستری در امور خانواده ایلام با تاکید بر اینکه حضور و فعال‌سازی سازمان‌های مردم نهاد در راستای کاهش طلاق ضروری است، تصریح کرد: باید زمینه فراهم شود این سازمان‌ها در این حوزه فعالیت کنند و قطعا تاثیرگذار هستند.

وی ادامه داد: دادن آمار غلط در حوزه طلاق بسیار خطرناک است که مسئولان مربوطه باید به این توجه جدی کنند، چرا که پیشگیری و مبارزه با این آسیب با آمار غلط محقق نخواهد شد.

مهری، ایجاد فضای گفت‌وگو بین زوجین برای حل اختلافات خانوادگی بسیار کارآمدتر از حربه زور و اجرای احکام مهریه دانست.

مهری با تاکید بر اینکه مراقبت بعد از طلاق بسیار ضروری و حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: با طلاق، زنان مورد آماج‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی قرار می‌گیرند، لذا ضروری است که بعد از جدایی از آنها حمایت جدی شود، ولی متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها قبل از طلاق قول می‌دهند از زن حمایت کنند، اما در عمل این اقدام را انجام نمی‌دهند که موجب بروز آسیب‌ها اجتماعی می‌شود.

این وکیل دادگستری استان با بیان اینکه عدم حمایت از زنان بعد از طلاق ضربه بزرگی به پیکره جامعه وارد می‌کند، افزود: باید بعد از جدایی یک چتر حمایتی بخصوص برای زنان وجود داشته باشد و متاسفانه بعضی دستگاه‌ها بودجه دارند، اما به خوبی در این راستای عمل نمی‌کنند و این مهم نیازمند در نظر گرفتن ردیف بودجه برای زنان مطلقه است.

وی با اشاره به اینکه وقوع طلاق در خانواده‌های مرفه‌، نشان از فقر فرهنگی است، خاطرنشان کرد: باید فهم آثار بد طلاق به جامعه شناسانده شود، در واقع نباید قبح و حرمت طلاق در جامعه شکسته شود.

مهری ادامه داد: باید در فضاهای فرهنگی به امور طلاق و ازدواج توجه جدی شود و برای این مقوله‌ها مهم در جامعه حرمت قائل شوند و القاء فرهنگ توسط رسانه‌ها، تقویت و حفظ بافت سنتی در استان برای کاهش آسیب‌ها اجتماعی ضروری است.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه با توجه به قبیله‌ای بودن جامعه استان بزرگان نقش بسیار تاثیرگذاری در گسترش فرهنگ دینی و بافت سنتی ازدواج دارند، بیان کرد: اگر بزرگان در این زمینه به خوبی عمل کنند، قطعا ازدواج افزیش و طلاق کاهش پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: روند توسعه یافتگی جامعه تاثیر مستقیم در امر طلاق ندارد.

 

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

 

‌فقر بیشترین علت طلاق در استان

 

 

«نرگس محمدیان» مسئول اورژانس 123 و رسیدگی به امور اختلافات خانوادگی بهزیستی ایلام نیز در این میزگرد اظهار کرد: با توجه به آمار و اطلاعات موجود، فقر بیشترین علت آسیب‌های اجتماعی و بخصوص طلاق در استان است.

وی با بیان اینکه طلاق تبعات بسیار بدی در جامعه دارد که از جمله آن به وجود آمدن کودکان کار و خیابانی، فساد و مجرم شدن فرزندان طلاق است، خاطرنشان کرد: حجم بسیار زیادی از فرزندان طلاق وضعیت اسفباری در جامعه پیدا می‌کنند که این مهم نیازمند همکاری و عزم جدی و عملی دستگاه‌های مسئول در این زمینه برای کاهش یا جلوگیری از بروز پدیده طلاق است که تاکنون به آن به خوبی عمل نشده است.

محمدیان ادامه داد: مشکلات، علل و عوامل آن باید بدون تردید به جامعه گفته شود و بعد به مبارزه با آن پرداخت. با پنهان کاری راه به جایی برده نمی‌شود، باید تکلیف مشخص شود.

مسئول اورژانس 123 بهزیستی ایلام با اشاره به اینکه طلاق از لحاظ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تبعات جبران‌ناپذیری بسیاری به دنبال دارد، تصریح کرد: ‌نهادها و سازمان‌ها باید در این زمینه به وظیفه خود عمل کنند، اما تاکنون اقدامی مناسبی انجام نداده‌اند.

وی اقدام پیشگیرانه را از مهم‌ترین راهکارهای کاهش آسیب‌های طلاق دانست و خاطرنشان کرد: خانواده و بخصوص مادران که تاثیر زیادی در طلاق دارند، باید در این زمینه نقش آفرینی درست و منطقی داشته باشند.

محمدیان با تاکید بر اینکه بسیاری از زوجین پختگی و آمادگی کافی برای شروع زندگی مشترک را ندارند، بیان کرد: به دلیل عدم آموزش لازم و مهارت زندگی در اوایل زندگی مشترک دچار اختلاف می‌شوند و نتیجه آن طلاق می‌شود.

مسئول اورژانس 123 بهزیستی ایلام با بیان اینکه بسیاری از آسیب‌های اجتماعی غیر قابل‌ جبران، ریشه در طلاق دارند، تصریح کرد: باید به زوجین و فرزندان نسبت به داشتن تعهد نسبت به زندگی آموزش لازم داد و فرهنگ‌سازی درست در این زمینه نهادینه شود که والدین می‌توانند در این زمینه بسیار تاثیرگذار باشند.

وی ادامه داد: توجه جدی به مسئله ازدواج و هموار کردن مسیر این مهم موجب کاهش فساد و بی‌بند و باری در جامعه می‌شود و نگاه به فریضه و فلسفه مقدس ازدواج به خوبی در بین جوانان ما تببین نشده و حتی بعضی از خانواده‌ها حمایتگر طلاق فرزندان خود هستند.

محمدیان با بیان اینکه مسئله طلاق باید به عنوان یک درد بزرگ و حاد در جامعه به آن توجه شود، چرا که بعد از شکل‌گیری طلاق، احساس بی‌کفایتی و بدبینی در فرد می‌شود و وی را به سوی خودکشی سوق می‌دهد، تصریح کرد: جوانان ما امروز نسبت به تشکیل زندگی و فلسفه آن آگاهی کافی ندارد و صرفا به خاطر برخی هوا و هوس‌ها تن به از دواج می‌دهند که بعدا نتیجه آن طلاق می‌شود.

مسئول اورژانس 123 بهزیستی ایلام با تاکید بر اینکه مشاوره قبل از ازدواج بسیار ضروری بوده که باید به جامعه در این زمینه آگاهی داد، اضافه کرد: متاسفانه در این زمینه بخصوص در استان نگاه منفی به این اقدام وجود دارد و احساس می‌کنند که فرد زمانی که دچار مشکلات روانی شود باید به مرکز مشاوره مراجعه کند.

 

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

 

طلاق بیشترین علت خودسوزی زنان در استان

 

 

«کاظم حسینی» مددکار اجتماعی امور خانواده معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان نیز در این میزگرد اظهار کرد: متاسفانه در حوزه عمل در مسائل اجتماعی، فرهنگی و حتی زیرساخت‌های اجتماعی جهت کاهش آسیب‌ها مشکل داریم.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی در دستگاه‌های اجرایی موازی کاری زیاد است که موجب عدم تحقق اهداف مورد نظر می‌شود، خاطرنشان کرد: در طلاق و خودکشی استان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و مسئله طلاق موجب بسیاری از خودسوزی‌های زنان استان می‌شود.

حسینی با تاکید بر اینکه باید به عنوان یک بحران به مسئله طلاق در استان نگاه شود، افزود: سازمان‌ها و نهاد‌ها کار‌های فرهنگی و اجتماعی که انجام می‌دهند،نامناسب بوده و جز صرف هزینه چیز دیگری در بر ندارد و عملا تاثیری در اجتماع ندارد.

مددکار اجتماعی امور خانواده معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان با اشاره به اینکه قاتلین و مجرمین سریالی، فرزندان طلاق هستند و حدود 80 درصد فرزندان طلاق منحرف می‌شوند، بیان کرد: با توجه به این مهم باید به مسئله طلاق توجه جدی شود.

وی ادامه داد: مدیریت درست و دقیق رسیدگی به وضعیت معیشتی بسیاری از خانواده‌های استان کاهش آسیب‌های اجتماعی بخصوص جدایی‌های زوجین را به دنبال دارد که متاسفانه بسیاری از اقدامات در این زمینه ناکار‌آمد هستند و نیاز به مدیریت جهادی دارند.

حسینی با بیان اینکه اقدامات باید از حوزه تئوری دربیاید و به عمل تبدیل شوند، چرا که با شعار، حرف، برگزاری همایش و مراسم مشکلات حل نمی‌شوند، تصریح کرد: باید به صورت بنیادی و اصولی عمل صورت بگیرد،

چرا باید یک دختر 9 ساله خودکشی بکند و خودکشی در این سن جایی تامل دارد، پس حتما یک مشکل جدی در این راستا وجود داشته که نسبت به آن بی‌توجه بوده‌ایم.

این مددکار اجتماعی امور خانواده معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان با اشاره به اینکه افراط ‌و تفریط در جامعه در زمینه طلاق تاثیر گذاشته است، افزود: متاسفانه رویکرد مراجعه به مددکاری در استان درمانی است، در صورتی که مشاوره رویکرد درمانی ندارد، بلکه رویکرد پیشگیری دارد، اما این مسئله مهم در جامعه نهادینه نشده است.

وی اضافه کرد: روند توسعه یافتگی نمی‌تواند به صورت مستقیم در امر طلاق تاثیر داشته باشد.

 

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

 

ضرورت کاهش اطاله دادرسی در پرونده‌های خانوادگی در ایلام

 

 

«محسن ملکی‌زاده» دانشجوی کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی در ایلام نیز در این میزگرد اظهار کرد: متاسفانه به واقعیت و علل و عوامل طلاق در جامعه به صورت یک آسیب جدی نگاه نمی‌شود و ماهواره و فیس‌بوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی که با فرهنگ دینی ما تعارض دارند، بر جامعه حاکم شده، اما از بیان آن تردید می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تا واقعیت را نپذیریم نمی‌توانیم برای آن راه حل پیدا کنیم، افزود: اطاله دادرسی در بعضی پرونده‌ها خانوادگی موجب عصبانیت و در نتیجه خودکشی و بخصوص در زنان استان می‌شود، پس ضروری و واجب بوده که پرونده‌های طلاق که طرفین آن در وضعیت بسیار بد روحی و روانی به سر می‌برند، زودتر و خارج از موعد مقرر رسیدگی شود تا آرامش نسبی در طرفین حاصل شود که اقدام به خودکشی نکنند.

ملکی‌زاده با اشاره به اینکه نتیجه یک تحقیق نشان می‌دهد که کمبود نیرو و شعب دلیل اطاله دادرسی در پرونده‌های طلاق است، اضافه کرد: افزایش این شعب در استان ضروری بوده که مسئولان مربوطه باید توجه جدی داشته باشند.

گزارش از: محمدزمانی، خبرنگار ایسنا، منطقه ایلام

 

میزگرد بررسی علل افزایش طلاق در ایلام

 

انتهای پیام 

نظرات ارسال نظر
  • ناشناسدر تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۳

    علت همه ی اینها بیکاری.بیکاری.بیکاری و فقر.فقر.فقرو فقر

    پاسخ به این نظر
عمر سایت: 17سال و 20ماه و -11روز