درد دلهای کاربران
نمایش همه مواردمدیران توسعه استان ایلام را جدی بگیرند
---
مدیران توسعه استان ایلام را جدی بگیرند
نویسنده علی جعفری داجیوندی
استان ایلام را همیشه با اولین های شوم و نامبارک در نظر سنجی و شاخصه ها می شناسند. استان ایلام با وجود داشتن منابع انسانی، طبیعی ، مرز مشترک ، نفت وگاز و پتانسیل فوق العاده برای توسعه و پیشرفت در تمام زمینه ها متاسفانه تاکنون نتوانسته به آن جایگاهی که در شأن مردم و استان ایلام هست برسد و همچنان در صدر اولین ها می باشد ولی کاش هیچ وقت اول نمی شد و این رتبه های شوم و نامبارک را بدست نمی آورد. استان ایلام در بیشتر نظر سنجی ها و شاخصه ها در رتبه اول البته در فقر و بیکاری، خودکشی ، افسردگی ، کمبود بودجه و نداشتن زیر ساخت های لازم و غیره قرار دارد. بعد از شنیدن خبر ناگوار سیل ویرانگر ایلام از صدا و سیما ملی به فکر فرو رفته که چه حکمتی دارد که ایلام باید در صدا و سیمای ملی (که واقعا باید به خاطر پوشش خبری سیل ایلام از آن تشکر کرد) فقط زمانی اسمی از آن برده شود که مشکلی مانند آتش سوزی جنگل ها ،سیل و زلزله ، خودکشی ، افسردگی و بیکاری برای آن بوجود آمده باشد. انگار دست تقدیر در کار هست که باید ایلام را با بحران و مشکلاتش به مردم ایران شناسانده شود . در آستانه انتخابات مجلس دهم یاد شعار کاندید های مجلس افتادیم که می خواستند استان ایلام را به ایران بشناسانند ولی با داشتن مشکلات فراوانی که هر روز گریبانگیر استان می شود نیازی به هیچ کاندید و شخصی که استان را به کشور معرفی نماید نیست. علی رغم برخی تلاش هایی که تاکنون برای رفع فقر و توسعه استان محروم ایلام صورت گرفته ولی واقعاً این اقدامات ناچیز تاکنون جوابگو ی این استان نبوده است . در پی گزارشهای برخی مدیران که در جریان سیل اخیر ایلام به آقای دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور داده شده می توان به عمق محرومیت ها و توسعه نیافتگی استان پی برد که به چند مورد آن اشاراتی گذرا می شود: طبق گزارش دکتر دلپیشه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در پی حادثه سیل تنها سی تی اسکن شهر ایلام تعطیل شده است آیا وقعا یک استان با جمعیتی تقریباً ۶۰۰ هزارنفری با ۹ شهرستان فاقد امکانات بیمارستانی یک دستگاه سی تی اسکن برای آن کفایت می کند نکته جالب توجه ای که هست چرا تاکنون نمایندگان مجلس و مدیران استانی تا وقتی که دکتر نوبخت فرستاده ویژه رئیس جمهوری از آنها خواهش کرد که هر مشکلی در استان وجود دارد بیان کنند هیچ گونه اظهار نظرشفاف و صریحی درباره مشکلات رفاهی و زیر ساختی استان نکرده اند و اگر اقدامی نموده اند چرا با جدیت تمام پیگیر آن نبوده اند؟ البته شاید هم مدیران استانی و نمایندگان پیگیری کرده باشند ولی با نامهربانی جواب خواسته بحق شان را گرفته اند و به خاطر برخی ملاحظات نتوانسته اند آنها را علناً بیان کنند ولی کاش آنها قبل از حادثه سیل و از سالیان گذشته با شفافیت و صریح مشکلات استان و مردم را بدون هیچ گونه اغماضی با مسئولین کشوری و رسانه های ملی و محلی در میان می گذاشتند تا همگی اعتماد خود را نسبت بدانها صد چندان می نمودند و خدای نکرده برخی شائبه ها در مورد آنها صدق نمی کرد.
آقای مهندس پولادی معاون عمرانی استانداری ایلام که یک دوره نماینده مجلس از حوزه شمالی استان ایلام بوده و با مدیران کشوری بارها مکاتبه و دیدار داشته و دارای تجربیات ارزنده ای می باشد در گزارش خود آمار تکان دهنده ای ارانه داد که واقعا هر کس با شنیدن آن تنش می لرزد و برای استان ایلام غبطه می خورد . پولادی در گزارشی که در پی سیل ایلام به آقای دکتر نوبخت داد گفت : متاسفانه کل ماشین آلات استان ایلام ۲۰ دستگاه لودر ،۵۰ کف کش تخلیه آب،سه دستگاه بیل مکانیکی و ۲۰ تانکر است که جوابگو مدیریت بحران های استان نیست ولی باز سوالی که پیش می آید این است که آقای مهندس پولادی که یک دوره نماینده مردم استان ایلام در مجلس بوده به همراه سایر مدیران چرا تا زمانی که دکتر نوبخت از آنها خواست هر نوع مشکلی استان دارد را بازگو کنند به طور مستقیم و شفاف اعلام نکردند که استان ایلام این همه از لحاظ عمرانی و زیر ساختی در محرومیت بسر می برد تا شاید با کمک رسانه ها و گوشزد کردن به مسئولین کشوری امکاناتی برای استان فراهم شود. به نظر می رسد تا مسئولین استانی با شفافیت تمام بدون دادن گزارشهای کاذب و نادرست به مردم و مدیران رده بالایی قدمی برای توسعه و رفع محرومیت ایلام برندارند استان ایلام همچنان مورد بی مهری قرار خواهد گرفت و تا زمانی که مدیران استانی با تمام توان و شفافیت لازم ، آمار دقیق در اختیار مدیران بالادست خود قرار ندهند و مطالبه گری نکنند استان ایلام توسعه و پیشرفت نخواهند نمود و همچنین تا وقتی که برخی مدیران نگاهی( فارغ از نگاه جناحی و قبیله ای که متاسفانه بر اکثر ادارات استان سایه افکنده) به استان و حل مشکلات مردم شریف و صبور استان نداشته باشند ایلام توسعه نخواهد یافت. در یک کلام استان ایلام نیاز به شعار های بدون پشتوانه اجرایی ندارد ایلام نیاز به مدیرانی با صداقت و عملگرا دارد و انداختن مشکلات استان به گردن دیگران و مقصر دانستن گروهها و افراد خاص در ادوار مختلف نه تنها هیچ گونه مشکلی از استان ایلام حل نخواهد کرد بلکه باعث حل نشدن مشکلات خواهد شد و استان را بیش از گذشته درگیر حاشیه های بی مورد خواهد نمود.
با تمام این تفاسیر به پاس قدردانی از ایثارگری و پایمردی ایلامیان که وفاداری خود را در طول جنگ هشت ساله ، در تمام مشارکت های سیاسی و بحرانی ترین شرایط ثابت کرده اند از تمام مدیران محترم استانی و کشوری تمنا و استدعا می شود برای توسعه و رفع فقر و محرومیت از استان ایلام و توجه ویژه به خواسته های به حق مردم همدل و همقدم شوند.