تجار و پیشهوران ایلامی تبدیل مرز بینالمللی مهران به سکوی صادراتی را خواستار شدند
تجار و پيشهوران مستقر در مرز بينالمللي مهران خواهان تبديل اين مرز به سكوي صادراتي و پيشقدمشدن دولت در اين زمينه هستند.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، مرز مهران كه از سال 82 بازگشايي شده و از آن زمان تا كنون به عنوان بازارچهاي براي پيشهوري و تجارت بوده است و به تدريج قابليتهاي ديگر تجاري و بازرگاني آن بيش از پيش مشخص ميشود.
رضا شيرخاني ـ از پيشه وران بازارچه مرزي مهران ـ در گفتگو با ايسنا گفت: در حال حاضر برنامههاي مرزي پيشهوري در اين مرز انجام ميشود و فقط بخش صادرات اين مرز فعال است و با امكانات كنوني توانايي اين را داريم كه كالاها و اجناس وارداتي را در اين مرز صادر كنيم.
وي افزود: مردم عراق درآمد كمي دارند و خواهان اجناس ارزانترند و ميتوان با يك برنامهريزي از سوي دولت اين مرز را به سكوي صادراتي تبديل كرد.
امير مرادي ـ صاحب يكي از غرفههاي پيشهوري اين مرز ـ نيز اظهار كرد: تعداد تجار مرزي در اين بازارچه زياد است به گونهاي كه الان برخي از آنها وارد فاز واردات شدهاند و اين نشان ميدهد آنها در تجارت حرفهاي تر شدهاند.
وي گفت: ترانزيتي شدن مرز نيز نشان از قابليتهاي بالاي اين مرز دارد و بايد هر چه سريعتر به يك سكو صادراتي تبديل شود و ما معتقديم بسيار موفق خواهيم بود.
صفوي نيز در اين زمينه به وجود بازار گسترده مصرفي عراق اشاره كرد و گفت: فراهم كردن زمينه براي تبديل شدن به سكوي صادراتي، باعث بالا رفتن سطح درآمدها، افزايش اشتغال و رونق اقتصادي خواهد شد و يك برنامه ماندگار خواهد بود.
محسن چمنآرا ـ رييس اتاق بازرگاني صنايع و معادن استان ايلام ـ در اين زمينه به ايسنا گفت: صادرات مجدد و بستهبندي كالاي وارداتي و تبديل شدن به سكو صادرات مجدد و بستهبندي كالاي وارداتي و تبديل شدن به سكوي صادراتي به كشور عراق نيازمند حضور قوي بخش خصوصي و سرمايهگذاري بيشتر دولت است و همچنين بايد بخشهاي خاصي براي اين امر به وجود ميآيد كه يك عزم جدي از سوي مسئولان استان را ميطلبد.
وي با بيان اينكه قبلا پيشنهاد پايانه صادراتي مطرح شد اما به فراموشي سپرده شد افزود: استان ما هم اكنون از ظرفيت تحصيل كردگان خود در اين زمينه استفاده نميكند كه با فراهم شدن بستر از سوي دولت بايد به عنوان بخش خصوصي به ميدان بيايند.