/مدیران آب بخوانند/ مسائل آب استان در گفتگو با دانشیار دانشگاه ایلام
دانشیار دانشگاه ایلام مسائل آب استان و راهکارهای حل مشکلات را بیان کرد.
دکتر«حاجی کریمی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام،اظهار کرد: بررسی راهکارهای ضربالعجل برای حل مسئله رسوب سد ایلام به عنوان یکی از منابع اصلی تامینکنندهی آب شرب شهر ایلام، که در طی دهههای گذشته بیش از مقدار کل رسوب برآورد شده در عمر مفید سد، رسوب وارد دریاچه آن شده است ضروری است.
وی بر ضرورت پایش کلیهی منابع آب کارستی استان به ویژه چاهها جهت اطلاع از وضعیت ذخایر آب کارستی با توجه به اهمیت آنها در نزدیکی کلیه چاههای آهکی که تامین کننده آب شهرستانهای مختلف استان هستند تاکید کرد و گفت: حفر پیزو متر و رفتارنگاری چاههای استان ضروری است.
دانشیار دانشگاه ایلام با بیان اینکه تلاش برای تلفیق مدیریت آب شرب شهرها و روستاها و مدیریت واحدآب شرب ضروری است تصریح کرد:پایش کیفیت منابع آب شرب شهرهایی که آب آنها از آبرفتها و دشتها تامین میشود به طور مثال در دشتهای مهران و افزایش سطح آب در دشت دهلران میتواند در طول زمان آسیب ببیند.
کریمی مدیریت منابع آب زیرزمینی دشتهای که به عنوان افت سطح آبهای زیر زمینی وجود دارد مانند دشت مهران را ضروری عنوان کرد و گفت: پروانه بهرهبرداری از چاهای این دشتها بر اساس شرایط هیدرولوژوکی هر چند سال یک بار مورد بازبینی و تجدید نظر قرار گیرند.
عضوهیئت علمی دانشگاه ایلام تلاش برای تغذیه سفرهای آب زیزمینی با طرحهای مختلف مانند پخش سیبلابها ،آبخوانداری و سدهای زیرزمینی را ضروری دانست و تصریح کرد: تسریع در اجرای طرحهای نیمهتمام مناطقی مانند سدهای کنگیر، گلال و گاوی ضروری است.
دانشیار دانشگاه ایلام گرفتن تخصیص بهرهبرداری آب از رودخانه سیمره جهت آبیاری دشتهای بدون آب در مجاورت آن مانند دشتهای چرداول و سیروان را راهکار دیگر برای حفظ منابع آب استان دانست و تصریح کرد:تلاش برای مطالعه و احداث شبکههای جمعآوری و تصفیه فاضلاب در شهرهای مختلف استان با دو هدف جلوگیری از آلوده شدن منابع آب سطحی و زیرزمینی با این آبهای آلوده و استفاده از این آبها پس از تصفیه به عنوان یک منبع آب جدید ضروری است.
کریمی پیگیری انتقال آب بین حوضهای از مناطق مجاور و مطالعه و اجرای طرح سامانه گرمسیری و انتقال آب از سامانه به مناطق جنوبی استان با سرعت بیشتر را ضروری عنوان کرد و گفت:مطالعه مهندسی ارزشی در منابع و اختصاص آب به فعالیتهای که ارزش اقتصادی و اثرات مفیدتری در استان داشته باشند ضروری است.
وی ابراز امیدواری کرد:با همفکری مدیران دلسوز، خبره و همچنین کارشناسان دستگاههای مختلف اجرایی و مراکز تحقیقاتی گامهای بلند و مثمرثمری در استحصال، مدریت و بهرهبرداری از کلیه منابع آب برداشته شود.
بوی بدوطعم آب ایلام درشهرایلام درمناطق مختلف ایلام مانندزمین شهری .......که مردم راکلافه نموده وجهت تامیین آب به کوههاوچشمه های که آب دارند ویاازطریق مغازها آب معدنی تهیه می کنند.موضوع سریعاً آب وفاضلاب برطرف ونسبت به این مردم محروم فکری نماید(ومضوع جهت استحضار استاندارمحترم جناب آقای مروارید)
پاسخ به این نظراز نشانه های آلودگی آب سه عامل میتوان نام برد که در آب شهر ایلام صدق میکند 1- رنگ 2-بو-3-مزه که الحمدولله آب ایلام دقیقا سه عوامل فو ق را داراست چرا فکری به حال این مردم نمیکنند مسئولان گناه این بچه های مظلوم چیست
پاسخ به این نظر